Cabaretiers en Andere Predikers

Wat heb je te zeggen? En wat wil je betekenen? Over die vragen gingen vier cabaretiers en vier predikers met elkaar in gesprek. Ze gaven samen voorstellingen op 23 september 2019 in de Verkadefabriek in Den Bosch en op 7 oktober 2019 in de Dominicuskerk in Amsterdam. 

De cabaretiers waren Patrick Nederkoorn, Kiki Schippers, Minou Bosua en Thijs van de Meeberg. De predikers waren dominicanes Holkje van der Veer, theoloog en lekendominicaan Erik Borgman en dominicanen Jozef Essing en Richard Steenvoorde. Ze ontmoetten elkaar een aantal keer gezamenlijk en in koppels, in theater en kerk, in klooster en school. 

Dit unieke project was een samenwerking van de Koningstheateracademie in Den Bosch, een HBO-opleiding voor cabaretiers (sinds 1999), en de Orde der Predikers, beter bekend als de dominicanen (sinds 1216).

Arjan Broers
Projectleider


06 538 69 681
info@dominicanen.nl

Voor wie?

Kringen betrokkenen bij de dominicanen én de Koningstheateracademie, en via hen bredere kringen van mensen die geïnteresseerd zijn in cabaret en verkondiging.

Wil je meer weten over dit project? Neem dan gerust contact op:

Doelstelling

Het project wilde zowel leden van de predikorde als cabaretiers uit hun comfortzone halen en hen prikkelen om met de ogen van een ander te kijken en naar zich te laten kijken. Daarmee wilde het project laten zien welke verwantschap er is tussen de twee disciplines en zo zichtbaar maken dat religie geen status aparte heeft, maar deel is van de samenleving en de cultuur.