Geluid Experience Lab

Het GeluidBuro en Ingenii Bouwinnovatie ontwikkelen in Harderwijk een primeur, het Geluid Experience Lab. In deze speciale ‘akoestische’ studio kan de gemeten en berekende akoestiek van een zaal of kerk vóór uitvoering volledig in ‘3D immersive sound’ beleefd worden.
 

Akoestische onderzoeken en adviezen worden vaak met rapporten vol getallen en figuren onderbouwd. Vaak heeft de opdrachtgever dan nog geen gevoel bij de akoestiek die gerealiseerd gaat worden. Juist door het ‘beleven’ van akoestiek kunnen de juiste keuzes worden gemaakt. Vóór de bouw of verbouw van een kerk kan het effect van de verschillende akoestische maatregelen worden waargenomen.
 

Het experience lab is geschikt voor maximaal 40 personen en is uniek in zijn opzet. Vrijwel elke ruimte, van atrium tot theater-, concert- en kerkzaal kan in deze ruimte met 3D of 'immersive sound' worden gesimuleerd. Daarnaast wordt het experience lab voorzien van virtuele en variabele akoestiek, die reageert op geluidbronnen in de ruimte (spraak, muziekinstrumenten). Hiermee kan de ruimte met 1 knopdruk akoestisch veranderen van bijvoorbeeld een theaterzaal naar galmrijke kerkzaal.

Het Geluid Experience Lab is momenteel nog in ontwikkeling en zal volgens de planning in maart 2021 in gebruik worden genomen.

Jan Bril

Expert Akoestiek
Kerkgebouwen
088 - 6818820

jan@geluidburo.nl

Voor wie?

Kerkbeheerders, stichtingen, eigenaren, architecten, interieurarchitecten, facilitair management, orgelbouwers, orgeladviseurs, installateurs en iedereen die zich met de akoestiek in kerken of activiteiten die de akoestiek beïnvloeden bezig houdt.

Wil je meer weten over dit project? Neem dan gerust contact op:

"Een goede akoestiek hoor je niet."  

Ontmoet de vernieuwers op 3 oktober in Arnhem:

Doelstelling

De akoestische beleving ondersteunt het maken van keuzes in het ontwerpproces. Kortom, innovatieve en hoogwaardige techniek wordt ingezet om de afstemming van akoestiek in zalen en kerken juist eenvoudiger te maken.