De kerken van Rotterdam 

Laurens.jpg

Nieuw publieksprogramma voor kerken


Als je aan Rotterdam denkt, denk je vaak aan moderne gebouwen en stedelijke vernieuwing. Dat is iets waar de stad met recht trots op mag zijn, maar een ander belangrijk onderdeel van de Rotterdamse architectuur blijft in dit verhaal meestal onderbelicht: de diversiteit en weelde aan bijzondere religieuze gebouwen die de stad rijk is. Daar willen de Kerkvernieuwers samen met de gemeente Rotterdam verandering in brengen!

Meer weten?

Sander.jpg

Sander Ummelen

Projectleider

'De Week van het Rotterdamse Kerkgebouw'


Op woensdag 23 juni 2021, tijdens de Rotterdamse Architectuurmaand (RAM), lanceren wij daarom gezamenlijk een nieuw, informeel opgezet Rotterdams netwerk bestaande uit kerkbeheerders, eigenaren, ambtenaren en stadsmakers.

 

Onder de werktitel 'De Week van het Rotterdamse Kerkgebouw 2022' gaat dit netwerk nadenken over een publieksprogramma in en om kerkgebouwen dat tijdens de RAM 2022 aan het Nederlandse publiek gepresenteerd wordt. Het doel van dit programma is om tijdens de RAM 2022 extra aandacht te creëren voor de prachtige gebouwen die Rotterdam rijk is, terwijl we het gesprek willen openen over de rol die deze kerkgebouwen in het Rotterdam van de toekomst kunnen spelen.

 

Het programma zelf zal een mix zijn van reeds bestaande activiteiten en nieuw te vormen programma's, exposities en rondleidingen die passen bij de betreffende kerken.

Wil je ook meedoen?


Ben je (of ken je) een eigenaar of beheerder van een Rotterdams kerkgebouw die aan De Week van het Rotterdamse Kerkgebouw zou willen deelnemen met een activiteit, openstelling of programmaonderdeel? Meldt je dan bij projectleider Sander Ummelen via de contactgegevens aan de rechterkant van de pagina.

Rotterdamse stadsmakers, kunstenaars en andere betrokkenen met innovatieve ideeën zijn ook van harte welkom zich te melden!

Meer projecten en activiteiten van de Kerkvernieuwers:

jong.jpg

JONGERENPARTICIPATIE

Samen met Erfgoed Jong  verkennen wij manieren om jongeren bij kerkgebouwen te betrekken. De lessen die wij samen leren worden opgetekend en gedeeld.

kerk-transparant.png

DE OOSTERKERK

De Kerkvernieuwers helpen de PKN bij het te water laten van een vernieuwend, modern, relevant en maatschappelijk betrokken vlaggenschip.

MAANDELIJKSE MEETUPS

Iedere maand organiseren wij een informele digitale meetup rondom een interessante vernieuwer, boeiend thema of concreet project.