De Week van het Rotterdamse Kerkgebouw

Nieuw publieksprogramma voor kerken


Als je aan Rotterdam denkt, denk je vaak aan moderne gebouwen en stedelijke vernieuwing. Dat is iets waar de stad met recht trots op mag zijn, maar een ander belangrijk onderdeel van de Rotterdamse architectuur blijft in dit verhaal meestal onderbelicht: de diversiteit en weelde aan bijzondere religieuze gebouwen die de stad rijk is. Daar willen de Kerkvernieuwers samen met de gemeente Rotterdam verandering in brengen!

Contact info

Sander Ummelen

Projectcoördinator

Lancering netwerk woensdag 23 juni (De Waalse Kerk Rotterdam)


Op woensdag 23 juni 2021, tijdens de Rotterdamse Architectuurmaand (RAM), lanceerden wij in de Waalse Kerk Rotterdam daarom gezamenlijk een nieuw, informeel opgezet Rotterdams netwerk bestaande uit kerkbeheerders, -eigenaren, programmeurs, ambtenaren en stadsmakers.

 

Onder de werktitel 'De Week van het Rotterdamse Kerkgebouw 2022' gaat dit netwerk nadenken over een publieksprogramma in en om kerkgebouwen dat tijdens de RAM 2022 aan het Nederlandse publiek gepresenteerd wordt. Het doel van dit programma is om tijdens de architectuurmaand 2022 extra aandacht te creëren voor deze prachtige gebouwen, terwijl we het gesprek willen openen over de rol die deze kerkgebouwen in Rotterdam spelen. Nu en in de toekomst.

 

Het programma zelf zal een mix zijn van reeds bestaande activiteiten en nieuw te vormen programma's, exposities en rondleidingen die passen bij de betreffende kerken.

Rotterdam_Kickoff_-46.jpg
Rotterdam_Kickoff_-69.jpg
Rotterdam_Kickoff_-14.jpg

Wil je ook meedoen?


Ben je (of ken je) een eigenaar of beheerder van een Rotterdams kerkgebouw die aan De Week van het Rotterdamse Kerkgebouw zou willen deelnemen met een activiteit, openstelling of programmaonderdeel? Of lijkt het je leuk mee te denken en doen in ons netwerk? Deelnemen kan op verschillende manieren:

- periodiek meedenken- en praten in de aanloop naar DWVHRK ’22;
- het indienen van een eigen programma voor DWVHRK ’22;
- het beschikbaar stellen van ruimte(n) in het kerkgebouw voor programmering door derden.

Je kan je voor een van deze opties melden bij projectleider Sander Ummelen via de contactgegevens aan de rechterkant van de pagina. Voor overige vragen over het hoe, wat en waarom van het project kan je ook altijd even bellen of mailen.
 

PS: Rotterdamse stadsmakers, kunstenaars en andere betrokkenen met innovatieve ideeën zijn ook van harte welkom zich te melden!

---------------------

logo-Gem-Rotterdam.jpg

 De Week van het Rotterdamse Kerkgebouw is een samenwerkingsverband tussen de Kerkvernieuwers en de gemeente Rotterdam.