Gastvrijheid Mentors

Veel kerken zijn momenteel op zoek naar nieuwe manieren om doelgroepen te bereiken, boeien en binden. Kerken willen zich ontsluiten voor nieuwe doelgroepen en een nieuwe generatie geïnteresseerden, maar veel mensen ervaren vaak toch nog een grote drempel om de stap naar binnen te wagen. Dat werpt de vraag op: hoe toegankelijk en gastvrij zijn onze kerken nu eigenlijk écht?

 

Het betrekken van mensen met een frisse blik van buiten is daarbij van grote waarde om tot nieuwe ideeën en inzichten te komen. Aan de hand van een 'gastenreis' (of 'guest journey' op zijn Engels) brengen de Gastvrijheid Mentors deze reis voor u in kaart, van het eerste tot het laatste contactmoment en alles er tussenin. Ze helpen u ook bij het begrijpen van de (toeristische en zakelijke) bezoeker. Welke verwachtingen hebben onze bezoekers? Wat ervaren onze gasten? Wat betekent dit unieke gebouw voor deze beleving? Wat willen we onze gasten meegeven? Komt dit ook op de juiste manier over?

Gastvrijheid Mentors is een initiatief van Gaston Boon, die zijn liefde voor (religieus) erfgoed combineert met zijn kennis van city- en gebiedsmarketing en ruime ervaring in de wereld van eten, drinken en gastvrijheid. Gaston is naast cultureel ondernemer ook lid van het Erfgoed Expert Team van de Provincie Utrecht.

Gaston Boon

Gastvrijheid Mentor

06 577 96 470

welcome@gastonboon.com

Voor wie?

Iedereen die het probleem van leegkomende kerken ter harte neemt, en op zoek is naar motivatie, inspiratie en ongedachte oplossingen voor nieuw, breder gebruik.  

Wil je meer weten over dit project? Neem dan gerust contact op:

Doelstelling

Kerken toegankelijk maken voor een breder publiek, en zo bij te dragen aan het hogere doel: het toekomstperspectief voor kerkgebouwen verbeteren.  

"Gastvrijheid is subjectief, een keer met andere ogen naar uw kerk kijken kan mooie en bruikbare inzichten opleveren."