Het Grootste Museum

In het buitenland is het heel normaal om die indrukwekkende kathedraal te bezoeken. Toch lopen veel mensen er in Nederland ongemerkt aan voorbij. En dat terwijl Nederlandse kerken de prachtigste kunstvoorwerpen herbergen, gemaakt door de beste kunstenaars en opgenomen in magistrale decors. Met elkaar vormen ze het Grootste Museum van Nederland.
 

Vanuit onze missie samen met partners het christelijk erfgoed onder de aandacht te brengen, staan we samen met zeventien prachtige monumenten van diverse gezindten aan de basis van het project.
 

De deelnemende kerken en synagogen blinken uit door hun bijzondere geschiedenis, architectuur en kunstwerken. Van idyllisch dorpskerkje op het platteland tot een indrukwekkende middeleeuwse basiliek midden in de stad. Van wereldberoemde glas-in-loodramen tot kleurrijke van dak tot vloer beschilderde interieurs. Allemaal religieus actieve kerken en synagogen die een ‘Michelinster’ verdienen.

 

Hoofdpartner van het Grootste Museum van Nederland is de BankGiro Loterij. Het project wordt daarnaast mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en het Mondriaan Fonds.

Simone Regouin

Projectleider

030 - 231 3835

s.regouin@catharijneconvent.nl 

Voor wie?

De doelgroep van het Grootste Museum van Nederland zijn primair ‘de dagjesmensen’ die tijdens een citytrip de hoogtepunten en landmarks van een stad en/of regio bezoeken. Daarnaast zijn de inwoners van de stad en/of regio van de verschillende locaties met een bovengemiddelde interesse voor en verbondenheid met het eigen religieuze erfgoed een secundaire doelgroep.

Wil je meer weten over dit project? Neem dan gerust contact op:

"Een ‘Michelinster’ voor kerken en synagogen"  

Doelstelling

Museum Catharijneconvent is het Grootste Museum van Nederland gestart om belangrijk religieus erfgoed dat zich in kerken en synagogen bevindt en de bijbehorende verhalen te ontsluiten voor een zo groot mogelijk publiek. Zo kunnen belangrijke monumenten ook voor toekomstige generaties in stand worden gehouden.