Sint Walburgisbasiliek

In 2018 kocht erfgoedliefhebber en vastgoedontwikkelaar Theo de Rijk de Sint Walburgiskerk van het Bisdom Utrecht. Het bisdom had in 2013 de kerk aan de eredienst onttrokken vanwege teruglopend bezoek.

Zijn missie is om de kerk behouden voor Arnhem en Gelderland en de Gelderse geschiedenis op deze plek te laten herleven door een multifunctionele herontwikkeling van de kerk; de kerk heeft naast een culturele, publieke functie ook een commerciële woonfunctie.

 

De twee torens worden getransformeerd tot residenties met een dakterras tussen de galmgaten en uitzicht op de (historische) binnenstad. Elke residentie krijgt een eigen thema verbonden aan Gelderland zodat deze oudste Gelderse geschiedenis zichtbaar en toegankelijk kan worden gemaakt.

Theo de Rijk

Erfgoedondernemer
 

06 123 14 506

theoderijk@hotmail.com

Voor wie?

Erfgoedliefhebbers, kerkeigenaren en iedereen die geïnteresseerd is in de herontwikkeling van monumentaal vastgoed en die op zoek zijn naar ideeën voor combinaties voor culturele en commerciële herontwikkeling

Wil je meer weten over dit project? Neem dan gerust contact op:

Doelstelling

Het oudste kerkgebouw van Arnhem behouden voor de stad en haar inwoners en het tonen van zijn plek in de lokale en regionale geschiedenis.

"Een beeldbepalend pand, gelegen in het Arnhemse stadshart dat door een reeks nieuwe ontwikkelingen helemaal tot leven komt. Wat wil je nog meer?"