Zinnig Eten

Zinnig Eten is een diner met diepgang. Naast drie hemelse (vega) gangen staan er creatieve verrassingen op het menu: performances, muziek, speelse oefeningen of nieuwe rituelen. 

Met Zinnig Eten willen we de eettafel heroveren als plek van betekenis, met aandacht voor goed eten én voor je tafelgenoten. Tussen de verschillende gangen bewegen de gasten zich heen en weer tussen de eetruimte, waar gepraat wordt, en de kerkzaal, waar het creatieve programma plaatsvindt. Door gesprekken af te wisselen met prikkelende inhoud en gezamenlijke ervaringen kunnen deze zich met elke gang verder verdiepen. Gespreksvragen en een open sfeer helpen hier verder bij.

Zinnig Eten is ook een onderzoek naar de kracht van oude verhalen en rituelen. Geïnspireerd door het oudste ritueel van de kerk, dat van ‘breken en delen’ ontwikkelen we een nieuw ritueel waarin open ontmoeting, oude bronnen van inspiratie, zintuiglijke ervaringen en concrete verbinding met het dagelijkse leven een plek krijgen.

Zinnig Eten is een spin-off van het eetproject Tafel van Hoop. De Tafel van Hoop biedt een bruikbaar format met handleidingen en kant-en-klare programma's voor (rand-)kerkelijke organisaties.

Jonatan Bartling

Projectleider

06 485 19 000

jonatan@zinnignoord.nl

Voor wie?

Mensen van allerlei culturele en religieuze achtergronden die houden van een goed gesprek, goed eten en écht contact maken.

Wil je meer weten over dit project? Neem dan gerust contact op:

Doelstelling

Het betekenisvol verbinden van mensen in de inspirerende setting van een kerkgebouw. Zo nieuwe vormen van gemeenschap en zingeving ontwikkelen.  

"Een kerkdienst werkt voor veel mensen niet. Daarom willen we een nieuw soort gemeenschap creëren met de combinatie van gerechten, gesprekken en oefeningen."