"Alleen op vakantie." Dit was een veel gehoord antwoord toen we aan jongeren op straat vroegen of ze wel eens een kerkgebouw binnen stappen. Tegelijkertijd had iedereen wel een idee of mening over hoe het kerkgebouw voor hen het meest relevant zou kunnen zijn.

 

Werkplekken? Studentenhuisvesting? Een buurthuis? Het kan allemaal, maar wat vinden jongeren er nu eigenlijk van? Hoog tijd om het perspectief van jonge mensen in de dialoog over de toekomst van onze kerkgebouwen een keer centraal stellen!

 

Daarom organiseren De Kerkvernieuwers en Erfgoed Jong, in samenwerking met ViaJacobi, op zaterdagmiddag 23 oktober tussen 13:00 en 16:00 een festival waar de beleving en ideeën van jongeren helemaal in de spotlight staan. Een middag vol inspiratie, verhalen, muziek, workshops en ontmoetingen. Het festival vindt plaats in de Jacobikerk in Utrecht.

Programma

Achter de schermen wordt er momenteel hard gewerkt aan het programma vol muziek, workshops, sessies en verhalen. In de aanloop naar het festival zullen we deze pagina updaten met concrete activiteiten.

Meedoen?
 

Ben je 30 jaar of jonger? Dan is het festival helemaal gratis! Ben je ouder dan 30? Dan willen we je er ook echt heel graag bij hebben, maar vragen we wel een kleine bijdrage van 10,- euro. Verschil mag er wezen :)

 

Denk jij net als wij dat kerkgebouwen een belangrijke en unieke plek in onze steden en dorpen innemen? Heb je ideeën over hoe dat er in de toekomst uit kan zien? Of wil je gewoon een leuke en inspirerende middag beleven? Schrijf je dan in door onderstaand formulier in te vullen.

Mocht je in de tussentijd vragen hebben over het festival kan je altijd mailen naar sander@kerkvernieuwers.nl. Hopelijk tot 23 oktober!

Meld je aan!

Dank voor je aanmelding, we sturen spoedig een update over het programma!